Nu är samarbete inlett med en ny coach, André Fälth! Kan knappt vänta på att få dra igång med nya träningsprogrammet, jag tror på det här och på hans filosofi. Och så kommer vi bra överens. Han är grymt rutinerad triatlet med fina meriter men har nu riktat in sig på swimrun för egen del och coachingverksamhet i liten men exklusiv omfattning. Jag har fått svära på att acceptera riktigt tuffa pass men i gengäld färre timmar per vecka. Det ska bli jättespännande att se hur kroppen svarar på detta! André har fått en riktig utmaning, det är inte lätt att få ihop ett effektivt träningsschema för en ensamstående egenföretagande varannanveckastvåbarnsmamma med höga mål och tyvärr bara 24 timmar per dygn.

Men när vi lyckas hitta det optimala upplägget har han ett koncept att sälja dyrt till alla varannanveckasföräldrar med målbilden klara för sig. Jag ska se till att det blir succé.

Jag lovar, André.


Category: Uncategorized

About the Author

Jag ska bli Sveriges bästa tvåbarnsmammatriatlet. Varför? För att jag älskar endorfinkickarna av att klara det jag trodde var omöjligt. Och för att jag faktiskt kan om jag bara vill, och om jag vågar utmana - lite till, och lite till. Och för att jag vägrar bli soffliggarfetto igen. I hela mitt vuxna liv har jag varit tjock, en sockerberoende jojobantare med immunförsvar så dåligt att jag var sängliggande en vecka efter att ha passerat ett dagis. En vårdag 2008, som nybliven tvåbarnsmamma, insåg jag att jag var väldigt trött på att vara fet, trött och sjuk och beslöt att byta liv. Totalt. Efter ett par tjejklassikerår, en halvvättern och 20kg mindre fett på kroppen har jag nu snöat in totalt på triathlon. En roligare sport finns inte. Eller livsstil kanske man ska säga. Det är en härlig sammanhållning triathleter emellan världen över, och tävlingarna bär ett sånt härligt livgivande stänk av lätt vansinne över sig. För att hamna på pallen måste man bemästra teknik, styrka och uthållighet i alla tre discipliner (ja faktiskt fyra om man räknar växlingarna som är ett kapitel för sig), klara av att disponera krafterna rätt, och inte minst hålla sig frisk och sy ihop träningsschemat med familjeliv och jobb - det är den riktiga utmaningen. Och det är just utmaningen, blodsmaken, och inte minst den drivande jakten på endorfinkickarna som gör att jag älskar det här. Och satsar högt. Under vägen har jag lärt mig mycket om kost, hälsa, hälsa, träning och mental inställning. Kunskaper som jag nu använder för att hjälpa andra som vill leva livet, precis som jag. Jag vågade ge mig ut ur komfortzonen. Vågar du?

Comments are closed.